Preventie is beter dan genezen!!

 

We krijgen vaak de vraag: "onze kat is niet gevacineerd nemen jullie hem op".

Antwoord: Nee, katten die niet gevacineerd zijn kunnen wij niet opnemen in ons kattenpension, i.v.m. onze veiligheid en de veiligheid naar onze "gasten" en klanten toe.

 

Nemen jullie ook ongecastreerde kater op:

Antwoord: Wij nemen ook GEEN ongecastreerde katers op in ons kattenhotel.  De ervaring leert ons dat ongecastreerde katers sproeien.

 

Nemen jullie diabetes katten op?

Antwoord: Nee, mocht de kat al jaren een pension gast zijn, dan is dit bespreekbaar.

 

 

Katten en - niesziekte

De vaccinatie tegen katten en- niesziekte en voor katten  buiten Nederland de inenting Rabbies zijn verplicht in ons kattenhotel. Deze dienen genoteerd te staan in het papoort van uw kat of op de inentingskaart.  De kat dient ruim 14 dagen voor aankomst pension te zijn gevaccineerd.  

 

 

Bb druppel:

Met ingang  van 1 januari 2019 stellen deze verplicht in ons pension. Zonder Bb- druppel nemen wij uw kat niet meer op.

Meer informatie ? klik op onderstaande link en lees de folder

Folder Bb-druppel:

http://catsenzo-dierenpension.nl/sites/catsenzo.nl/files/bb-folder.pdf

 

Programm injectie

Ruim 14 dagen voor aankomst dient u de kat te ontvlooien. Ook als u geen vlooien waarneemt. Wij willen geen enkel risico nemen voor uw eigen kat en ook niet naar onze andere gasten/ klanten toe.

 
Makkelijk alternatief

Uit onderzoek blijkt dat huisdiereigenaren die hun dieren met vlooienpipetten behandelen, dit gemiddeld maar 4 maanden per jaar doen. En dat terwijl de vlooien zich 12 maanden per jaar voortplanten, veel huisdieren in Nederland worden dus niet goed beschermd tegen vlooien. Met name katteneigenaren blijken in de praktijk niet heel erg consequent in het behandelen van hun katten tegen vlooien ( uit resent onderzoek aangetoond) . Daarom is er de Program injectie. Dit is een middel dat 2x per jaar door de dierenarts wordt ingespoten bij uw kat en uw dier vervolgens per injectie wel 6 maanden beschermt. Hierdoor is uw huisdier met 2 behandelingen per jaar continu beschermt tegen vlooien. En het mooie is: Uw dierenarts houdt voor u bij wanneer de injectie uitgewerkt is, u heeft er dus zelf helemaal geen omkijken naar!

 

Ontwormen

Milbactor is één van de veiligste ontwormingsproducten die op dit moment op de markt zijn. Het product biedt een brede bescherming tegen alle veelvoorkomende wormen in binnen- en buitenland, in tegenstelling tot veel andere producten die vaak enkel tegen de spoelwormen beschermen. Daarnaast is het middel gemakkelijk te doseren voor katten en is het middel verkrijgbaar in smakelijk tabletvorm waardoor katten de pillen als een snoepje opeten!

 Afbeeldingsresultaat voor milbactor kat

 

Aangeraden ontwormschema:

  • Kittens: overleg dierenarts
  • Volwassen katten: minimaal 4x per jaar
  • Altijd in overleg met uw eigen dierenart

Het onderbrengen van uw kat in ons pension is altijd voor eigen risico.